5-те най-добри протени за изграждане на мускули

Блог Хранене

Ако наистина искате да постигнете целта да изгорите телесните мазнини и да спечелите мускулна маса, то тогава прочетете и научите за най-добрите 5 протеинови храни. Те не са тайна, но не всички хора знаят, че точно тези храни са голям източник на протеини, които са жизненоважни за растежа на мускулите.

По време на тренировката всички ние активираме нашите мускули, но често забравяме храненето. За да подобрим и увеличим мускулната маса, трябва да ядем много протеини и да изгаряме мазнини. Не забравяйте, че протеините изграждат и развиват мускулите и трябва да са част от вашата диета.

Топ 5 протеини за изграждане на мускули

1) Пиле (пилешки гърди)

Пилешките гърди са най-добрият източник на протеини и най-хубавото е, че съдържат малко мазнини за разлика от пилешките бутчета.

Други ползи за здравето:

  • Полезни при контрола на кръвното налягане
  • Помагат за контролиране и намаляане на теглото
  • Топлата пилешка супа винаги помага при настинка и грип
  • Избирането на пилешко месо пред червено намалява риска от висок холестерол и кардиологични заболявания

Пилешкото е най-добрата храна за изграждане на мускули. Консумирайте го печено или на грил, но не и пържено, защото тогава е пълно с ненужни мазнини.

2) Риба (Морска храна)

Рибата (риба тон, сьомга и т.н.) е с високо съдържание на протеини и ще помогне за натрупването и изграждането на мускули. Рибата има малко повече мазнини от пилето, но и двете са необходими за телесната маса, но с умереност и в комбинация с протеините помагат за растежа на мускулите. Рибата на скара например е много подходяща за ежедневната ви диета.

 

3) Червено месо

Червеното месо червено месо също е с високо съдържание на протеини, но също така и с високо съдържание на мазнини, което не е точно колкото в рибата, поради което заема трето място в списъка. За да намалите мазнините от месото и да се възползвате от протеина, е необходимо да премахнете цялата възможна мазнина, а скарата е най-добрата опция за готвене.

 

 

 

4) Яйца, сирене и мляко

Тези 3 храни са част от хранителната пирамида и са голям източник на протеини. Обикновено се препоръчва да се премахнат яйчените жълтъци, тъй като те съдържат повече мазнини и холестерол, но от време на време не е проблем да се изяде цялото яйце.

 

 

 

5) Суроватъчен протеин и хранителни добавки

Суроватъчният протеин е най-добрият източник на протеини на пазара за хранителни добавки. Той идва с различни вкусове и цветове и се разтваря във вода или мляко и се пие под формата на шейк.

Страхотно е предложението на Хербалайф – Персонализиран протеинов прах, който може да закупите оттук.

Тези 5 храни са с високо съдържание на калории, така че ще с сдобиете мечтаното тяло, защото наистина насърчават истинския мускулен растеж.

Вашият коментар