5 лесни стъпки за по-здравословен живот

Блог Полезно

zdravosloven jivotВремето лети и ето че половината година е минала, а от новогодишните ви обещания за по-здравословен живот нищо не е останало. Спокойно, отпуснете се и опитайте отново.

Има няколко неща, които можете да направите, за да имате по-добър начин на живот, като следвате здравословна диета и се упражнявате редовно например. Крайният фокус трябва да бъде върху живот, с който може да се гордеете, като същевременно се избягват здравословни проблеми или се премахнат вече съществуващи.

Когато се фокусирате върху целта да живеете здравословно, тогава ще започнете да действате, като предприемете стъпки, за да го превърнете в реалност.

По-долу са някои начини, по които можете да започнете да живеете здравословен начин на живот още от днес.

Упражнения и сън: Упражненията и качественият сън вървят заедно. С правилните рутинни упражнения, добрите навици за спане и храненето, можете да живеете здравословен начин на живот, който влияе положително на целия ви живот. Сънят също е важно средство за отстраняване на определени здравословни проблеми като стрес и преяждане. Добре отпочиващите си хора имат повече контрол над апетита си; колкото по-дълго останете будни, толкова по-вероятно е да огладнеете. Приятният 7-часов сън се препоръчва за здравословен начин на живот. Изследванията всъщност показват, че физическата активност влияе върху цялостното качество на съня.

Лична хигиена: Миризмата на устата или тялото отблъсква хората, около нас. Нужно е да се спазват елементарни правила за лична хигиена като: измиване на зъбите, особено езика си два пъти на ден, вземане на душ най-малко вецнъж дневно и не на последно място – важно е да се ползва конец за зъби.. Избягвайте миризмата на храна и напитки като лук, чесън и алкохол. Пийте повече вода и дъвчете дъвката, за да предотвратите лошия дъх. Използвайте антиперспирант, за да намалите потенето, сменяйте и перете дрехите си редовно и оставяйте обувките си на проветриво място. Жените обезкосмяват подмишниците си, мъжете също го правят, това е важно, защото така порите оставят отворени и дишащи и така не позволяват на бактериите да навлизат.

Яжте здравословни храни: Изберете храни, които съдържат минимални количества нездравословни мазнини, ниска захар и органични съставки. Минимизирайте консумацията на бонбони, но вместо това изберете цели плодове, прясно изцедени сокове и пълнозърнест хляб. Трикът за загуба на тегло и оставането във форма е да знаете, че изгорените калории трябва да превишават калориите, които са били приети. Важно е да не гладуане, защото бързо натрупвате килограми, когато се храните в движение. Вместо това, яжте малки порции здравословни храни 5-6 пъти на ден.

Смейте се: Добрата стара медицина на душата е тествана и доказана от учените в продължение на десетилетия. Смехът ще облекчи стреса, ще подобри настроението ви, ще предотврати сърдечни заболявания и дори ще повиши имунитета ви. Ако се притеснявате или се страхувате, опитайте се да се усмихвате често и да се смеете. Това също ви прави по-привлекателни и укрепва отношенията; така че какво чакате, усмихнете се вече.

Медитирайте и завързвайте здравословни отношения: Прекарайте времето си качествено със себе си, като медитирате – медитирайте поне 20 минути всеки ден. Изграждане на взаимоотношения със семейството и приятелите – изследванията показват, че самотата често води до депресия и самотните хора имат по-висок риск от сърдечни заболявания.

За да живеете по-дълго и да избягвате здравословните проблеми надолу, е важно да разпознаете аспектите на живота си, които можете да контролирате в момента; вашето здраве и ежедневни навици определено са едни от тях. Когато постигнете резултати, не забравяйте да отпразнувате малките си победи, много ще ви помогне да се придвижите към следващия етап, за да бъдете много по-здрави.

Вашият коментар