Диета с фъстъчено масло – лесно и полезно!

Блог Диети

Отслабването не е никак лесна работа. Диетата с фъстъчено масло е още една възможност да постигнете идеалното си тегло.
Основната причина, поради която работи диетата е ,защото спада към нискокалоричните диети и увеличава приеман а протеини. Препоръчва се приемат 2 до 6 с.л фъстъчено масло всеки ден. Всяко хранене, с изключение на вечерята съдържа фъстъчено масло.

Идеята е, че щом повечето хранения съдържат фъстъчено масло, богато на протеини, човек може да отслабне чрез намаляването на количеството калории, без да се чувства гладен или да усеща лишения.

Освен намаляването на калории диетата сключва и съответното физическо натоварване. Диетата насърчава да се яде често, по малко, а не по два или три пъти на ден, но огромни порции. Чрез диетата с фъстъчено масло с избягват пристъпите на глад и преяждането.

Години наред фъстъченото масло бе анатемосвано от диетолозите и специалистите по хранен. Една от причините, поради които диетата работи е психологическия фактор, който пречи на повечето хора да отслабнат. Тъй като можете да ядете ”забраненa храна” по време на диетата, се чувствате добре.

Диетата се базиран приемът на 1500 калории на ден.

Диетата с фъстъчено масло е популярна, защото обединява здравословните мазнини, от които тялото ни се нуждае. Натуралното фъстъчено масло е пълно с ненаситени мазнини, които са полезни за сърцето. Тъй като наситените и транс-мазнините са вредни за сърцето и водят до висок холестерол, фъстъченото масло е препоръчително за консумация.