Отслабване с тения

Диета с тения – лукс или неоправдан риск

Диети

Хората правят всевъзможни неща, за да отслабнат. Едно от безумствата, които човекът е сътворил е диетата с говежда тения. Това не е стандартна диета, с определен хранителен план или броене на калории. Вкарването на тения в храносмилателния тракт с цел редуциране на теглото е не само твърде радикален метод, но и безкрайно опасен. По тези и ред други причини, този вид диета забранена в повечето страни.

Проникването на тения в организма може да предизвика кисти на черния дроб, очите мозъка и гръбначния стълб, с потенциален летален изход.

Въпреки че в повечето държави не е възможно да се приложи подобна диета, в някой части на Мексико, все още я има. След поемането на тенията можете да консумирате повече калории и пак да отслабвате, защото тя абсорбира хранителните вещества. Но паразитът отнема и витамините и минералите нужно на организма ви, която може да доведе до дефицит на жизнено важно вещества в тялото.

Според някои научни доказателства тенията може да помогне за смъкването на до 2 килограма седмично. След като се достигне желаното тегло се пие антибиотик, който убива тенията.

За да се подложите на подобна диета в Мексико, са в необходими около 1500 долара.

Диетата е изключително опасна, въпреки съществуващите научни доказателства, че тенията може да помогне при справянето с някой алергични реакции и дори треска.

Освен това няма гаранции, че теглото ще се запази след като тенията бъде обезвредена. Може да доведе до подуване на стомаха, което не само е неприятно като усещане, но може да е и много вредно.

Специалистите препоръчват да не се прибягва до подобни драстични методи за отслабване, които крият необоснован риск за здравето, а да се придържаме към редуцирането на калории, редовните тренировки и намаляването на тестените и сладки изделия и консумацията на повече плодове и зеленчуци.