Бързото отслабване – ефектно или не

Блог Диети

Дали е сигурно за здравето?

В общи линии бързото отслабване не е полезно за организма.

То води до шок, който може да доведе до редица здравословни проблеми.

Колкото по-бързо отслабване, толкова по-бързо ще си ги върнете обратно. Кои са основните причини, поради които бързото отслабване не е полезно?

– губите не мазнини, а мускули и вода

– бързото отслабване предизвиква стрес в организма

– не предизвиква никакви положителни промени в начина ви на живот

– не води до дълготрайни резултати

– може да доведе до дефицит на витамини и минерали в организма

Но…ако все пак имате желание да постигнете бързо отслабване следвайте няколко стъпки, които ще ви помогнат. Това не означава, че подобно отслабване е сигурно и полезно, но все пак може да помогне.

  1. Започнете с това да пиете по протеинов шейк всеки ден. Не правете никакви други промени в продължение на една седмица.
  2. Започнете тренировъчна програма, като първата седмица включвате нищо друго освен разтягане на основните мускулни групи.
  3. Когато започнете същинското отслабване не намалявайте общия прием на калории с повече от 500 на ден.
  4. Накрая, следете теглото си, но не допускайте да отслабвате с повече от 2 кг на седмица.

В края на месеца резултатът трябва да бъде минус 6 кг. Това е оптималният вариант за бързо отслабване.

Какви проблеми срещаме?

Бързото отслабване може да се осъществи по няколко начина. Единият вече описахме – хапчетата за отслабване.

Другият начин за бързо отслабване е с пречистване или постене. С други думи гладуване. Ако нямате медицинска причина да правите това, специалистите съветват да не предприемате подобни експерименти със себе си само и само да постигнете бързо отслабване. Така лишавате тялото си от жизнено необходими витамини и минерали и метаболизмът се забавя. Тялото губи способността си да произвежда ензими, кръвни клетки и други важни компоненти, които зареждат организма с енергия. И не на последно място ще станете един раздразнителен и немощен човек, който е постигнал бързо отслабване с цената на здравето си.

И все пак – как да постигнем бързо отслабване? Има ли безопасен начин?

Независимо какво чувате или четете – няма магическо хапче, диета или приспособление, което да дава възможност за толкова бързо отслабване, колкото ни се иска. Може би в бъдеще ще дойде денят на бързото отслабване с магически средства, но в този момент трайното отслабване не може да бъде бързо, а плавно и ритмично.

Има няколко начина, които могат да подпомогнат отслабването ви, не със скоростта на светлината, но в комбинация със здравословно хранене и спорт.

– Вода – водата е чудесен помощник при отслабване. Най-доброто е, че водата засища и ни кара да ядем по-малко.

– Вдигане на тежести – вдигането на тежести повече от всички други тренировки повишава мускулната маса, а мускулите са машина за изгаряне на мазнини.

– Избирайте правилните упражнения

Не си мислете, че щом не можете да постигнете бързо отслабване за отрицателно време, отслабването е мисия невъзможна. Бъдете изобретателни и ще постигнете успех!