30 минутни упражнения за плосък корем

Блог Тренировка

Само със желание не може да се направи стегнат и плосък корем. Наложено е мнението че се изискват много усилия и тренировки за това. Но може и с по – малко усилия да се постигне стегнат и  плосък корем. Също така не са ви нужни специални уреди във фитнес зала.

Всичко от което се нуждаете е 30 минути аеробни упражения, 5 дни в с едмицата, за стегнат и плосък корем. Също така  трябва да се намали  количеството на приеманите калории и се насладете на ефекта.

Какво трябва да направите за да имате плосък и стегнат корем?

Упражнения по 30 минути и 5 пъти в седмицата и да се стараете да изгорите повече калории от колкото приемате. Просто е нали?

Сигурно се питате защо аеробни упражения?

Аеробните упражнения или кардио упражнения както ги знаят някои, горят енергия. Когато се храните, калориите които се приемат с храната са горивото за тази енергия. При консумиране на повече от това гориво, тялото грижливо складира неизползваните части от него във вид на мазнини. Отнема време, докато се изгорят тези ненужни мазнини, така, както отнема време и да се натрупат на съответните места.

Ето някои аеробни упражения които може да пробвате:

– Танцуване

– Колоездене

– Каране на ски

– Изкачване по стъпала

– Плуване

– Бягане

Научаването да се консумират правилно количество калории изисква допълнително обучение. Например приемаме, че сме планували да приемаме по около 1000 до 1200 калории на ден, но  на обяд и погълнем малък чийзбургер, малки пържени картофи и малка диетична кола. На практика всичко е малко, но не и като погледнем към калориите. В един малък чийзбургер се съдържат 300 калории, в картофите още 248. Трябва да се да усещате точно колко гориво да поемате и тогава всеки избор ще е добър.

Ето няколко съвета които може да ви насърчат:

Лесно може да се обезкуражи човек когато иска да сваля килограми. За това не се концентрирайте върху неуспеха, а се насочете към 30–те минути за плосък корем. Задайте си достижими цели. Ако решите да свалите 4–5 килограма за една седмица например, целта ви ще бъде недостижима и ще бъдете обречени на провал. Затова нека вашата цел да са 30 минути за плосък корем, пет дена в седмицата. Други полезни съвети са:

– Мерете се вместо да се теглите – измерете талията преди да започнете с упражненията, и на всеки шест седмици;

– Водете си хранителен дневник;

– Възнаградете себе си след шест седмици с нещо приятно;

– Пийте много вода;

– Когато бягате, стягайте коремните мускули и бройте до десет, отпуснете и отново бройте до десет, повтаряйте това през цялото време.

Намери си приятел който има същата цел

Ако имаш няколко поредни провала в изгарянето на килограми и правилното хранене, не се отчайвай, а си намери приятел, който има същата цел. Уговаряйте часове, когато и двамата можете да се заемете с упражненията и се подкрепяйте.