Лъжичка мед преди сън – чудеса за вашите килограми!

Блог Полезно Хранене

Има много информация  за това как да отслабнем – достатъчно е човек само да има желание да загуби няколко килограма. Освен често срещаните диети и упражненията, можем да пробваме  и с  различни видове таблетки, чайове и пр.

Свалете по килограм на седмица с лъжичка мед преди сън!

Разбира се, всички таблетки, които можем да открием, ни обещават, че ще приличаме на манекени, при това без никакви физически усилия.

Според някои диетолози всичките тези варианти не са ни нужни, защото можем да свалим килограм за седмица, само с помощта на 1 с.л. мед всеки ден.

Според тях достатъчно е да я хапваме преди лягане – програмата е изработена от диетолога  Майк Макинс. Той твърди, че уникалната комбинация от естествени захари, която има в меда, го превръща в почти идеалната диетична храна.

Информацията е публикувана на страниците на вестник Дейли мейл. Диетологът твърди, че една лъжица мед преди сън не само ще ни избави от килограмите, които са излишни, но и ще го направи по възможно най-лесния начин. Няма да бъде необходимо да се подлагаме на разни диети, които ви измъчват.

Диетологът обяснява още, че за по-голям ефект, можем да заменим захарта, която консумираме през деня, с мед. Вечер, преди да си легнем, трябва да разтворим супена лъжица мед в топла вода и да я изпием – по този начин механизмите на мозъка, които предизвикват желанието за сладко ще бъдат блокирани.

Много от храните, които се консумират и се възприемат като здравословни, всъщност съдържат бяло брашно и скрити захари. Това означава, че нивата на кръвната захар на човек се повишават и може да достигнат до прекалено високи стойности. Организмът се справя със предозирането със захар, като освобождава инсулин – той филтрира захарта извън кръвта и я складира като мазнини.

Специалистът по хранене твърди, че с неговия режим можем да защитим клетките си от евентуално захарно претоварване. Макинс пояснява, че когато мозъкът е гладен, той се опитва да си набави захар от всякакъв възможен източник.

Според диетолога медът е единственото средство, което може да разруши този цикъл. Той е убеден, че чаша вода с мед преди лягане е достатъчна, за да обърне процеса. Изпиването на топлата сладка вода дори ще позволи човек да има по-добър сън. Така тялото на всеки човек може бързо да се възстанови и да гори мазнини.

За още по-добър ефект диетологът препоръчва да се спазват следните правила:

– Заменете изцяло захарта с мед;

– Не си купувайте дюнери, пици, бургери или пържени храни;

– Избирайте нерафинирани въглехидрати, но все пак не прекалявайте с количеството им;

– Премахнете картофите от менюто си или поне намалете количеството им;

– Набавяйте си протеини – хубаво е да ги има във всяко хранене;

– Отделете един ден в седмицата, в който да не консумирате въглехидрати;

– Наблягайте на зеленчуците, а от плодовете изяждайте два дневно, тъй като са пълни със захар;

– Хапвайте пълномаслени млечни продукти.