Кои са силните на деня при диетите?

Блог Диети

Светът мина през какви ли не диети за отслабване, които обещаваха мигновен ефект и невероятна фигура за нула време.

След като се убедихме, че бързото отслабване и лишенията не са ключът, тенденциите са към здравословно отслабване, което освен това е и трайно и щади здравето и психиката.

Кои са диетите, които са във фокуса на специалистите и се препоръчват най-много?

Три диети, които са на мода

Добрата стара Средиземноморска диета отново възвръща позагубените си позиции. Това е по-скоро начин на живот отколкото диета за отслабване, но ще ви донесе много ползи за здравето, а от там ще се сбогувате и с излишните килограми. Тя изключва всички консерванти, замразени и преработени храни, полуфабрикатите, бързите храни, мазните ястия. Основни храни са рибата, зехтина, пресните плодове и зеленчуци. Това е и много важен фактор за предпазване от сърдечно-съдови заболявания. Не се забраняват нито хляба, картофите и млечните продукти, нито дори сладкото или виното.

90-дневната диета е друг модерен и здравословен начин за отслабване. Можете да ядете всичко, но под определен ред, тук принципът на разделното хранене е водещ. Единият ден се яде месо, другият тестени изделия, в третия сладко, а четвърти – плодове и зеленчуци. На всеки 29 дни се пие само вода, но това са само три дни за цели 90, така че не се отчайвайте.

И третата диета, която можете да изберете, за да сте в крак с модата и същевременно да сте здрави е Ф-фактро. Ф-то в името означава фибри и точно на тях се базира цялата диета. Приемат се предимно въглехидратни храни с много фибри. Създателите на диетата са категорични, че това е изключително полезен режим, който помага за намаляване на холестерола, на кръвното налягане и разбира се на теглото.

На вас коя от трите ви харесва най-много?