Намалете целулита с тези супер храни

Блог Полезно

За да третирате целулита е нужно да започнете от вътрешността на тялото си. Не е достатъчно просто да слагате някакви мазила върху кожата си. Нахранете кожата си отвътре навън!

 1. Диня – Знаете, че се нуждаете от достатъчно вода, но знаете ли, че можете и да „ядете“ водата? Хапвайки храна богата на вода, като динята (92% вода) можете да подобрите хидратацията на кожата си, да поддържате функционирането на клетките си на върхово ниво и да предотвратите вдлъбването й.

 1. Ананас – Той е антицелулитна бомба, като действа по няколко начина:
 • Съдържа витамин C, който помага за произвеждането на колаген.
 • Витамин К – който помага да се подобри кръвообръщението.
 • Действа противовъзпалително и задвижва кръвообръщението, поради наличието на веществото бромелаин.

 1. Боровинки – Те са богати на антиоксиданти и витамин C, който спомага за поддържането на кожата здрава, силна и без петна.
 • Насърчава свързването на колагеновите влакна по начин, който укрепва съединителната тъкан.
 • Помага да се намали разграждането на колагена.
 • Предпазва колагена от оксидативно увреждане.

 1. Яйца – Те са богати на съставка, наречена лецитин, която ги прави много важни за изграждането на клетъчните стени и възстановяването на клетките. Лецитина регулира влизащите и излизащи от клетките хранителни вещества и помага да останат хидратирани. По този начин помага за поддържането на по-здрава и по-млада кожа.

 1. Спанак – Спанака е богат на антиоксиданти и има противовъзпалителни свойства, като помага да се преборите с целулита. Витамин А, който също се съдържа в спанака помага да се повиши произвеждането на колаген, което е от полза за стегната, гладка и опъната кожа, премахвайки целулита.

 1. Мазна риба – Рибата е добър източник на амино киселини, от които тялото се нуждае за произвеждането на колаген и еластин – важно за стегната и млада кожа. Мазната риба е също богата на полезни мазнини, които подобряват кръноносната система и намаляват наличието на целулит.

 1. Домати – Доматеното пюре съдържа високи нива ликопен. Той може да подобри състоянието на кожата като помага да се предотврати разпадането на колагена. Ликопена също действа и като натурален слънцезащитен елемент. Помага да се предпазим от вредните UV лъчи, слънчеви изгаряния и стареене на кожата, предизвикано от слънцето.

 1. Ленено семе – Маслото от ленено семе е богато на полезни мазнини, помага за хидратирането на клетките. Полезните мазнини помагат на клетките да не губят вода, като по този начин омекотяват кожата.

Най-важното условие за всичко свързано със здравето е – правилното хранене. По този начин показвате колко обичате тялото си – а то със сигурност ще ви се отблагодари!