Диета „Ню Йорк” срещу Диета „Бевърли хилс”

Блог Диети

Треньорът на много холивудски знаменитости Дейвид Кирш е създател на диетата „Ню Йорк”. Той твърди, че комбинацията от правилно хранене, упражнения и фокусиране върху връзката тяло-ум могат да са ключът към отслабването със 7 килограма за 2 седмици.

Диетата се базира на приемът на малко въглехидрати, забраната за консумация на алкохол, захар, кафе, плодове и млечни продукти.

Продължителността е 8 седмици като приемът на калории се поддържа на границата на гладуването, а именно 900 калории на ден.
Диетата е най-строга през първите две седмици.

Препоръчителни храни:
– протеинови шейкове
– яйчен белтък
– пилешко
– пуешки гърди
– риба тон
– зеленчуци с ниско съдържание на въглехидрати (най-вече под формата на салати)

Примерно меню:
Закуска:
Омлет с белтък, спанак и гъби
Между храненията:
Протеинов шейк
Обяд:
Салата с риба тон
Следобедна закуска:
Протеинов шейк
Вечеря:
Задушено пилешко и зеленчуци на пара

Физическо натоварване:
Всеки ден по 90 минути

Диетата е подходяща за хора, които искат да отслабнат бързо, но не трябва да се прилага без лекарски контрол, поради прекалено ниския прием на калории.

Диетата „Бевърли хилс” излиза за първи път в книга публикувана през 1981 година от Джуди Мейзъл. От тогава е преработвана и променяна няколко пъти, за да се получи диетата в днешния й вариант.

Базира се върху теорията, че тялото се нуждае от ензимите в определени храни, за да протича правилно храносмилането. Авторката смята, че ако храната не се смели правилно се превръща в мазнини. (Странна теория при положение, че тялото не може да обработи храната преди да я смели! )

Диетата се основава на различни комбинации (наречени съзнателни комбинации). Основната хранителна група са плодовете, но има и дни, в които се ядат само зеленчуци, през други само плодове и други през които са позволени малки бягства с някой въглехидрати.

Закуска:
100 г сини сливи
Обяд:
Неограничено количество ягоди
Вечеря:
Печени картофи
Напитки:
Вода, кафе или чай

Диетата включва опасно малко калории (около 800 на ден), бедна е на протеини и много други важни хранителни вещества. Говори се  за отслабване с 6 кг за 35 дни. Би било изключително трудно да се спазва поради прекалено малкото полезни вещества, които включва.
Препоръчително е да не се спазва без лекарски контрол!