Най-добрите храни, които да ядете преди и след тренировка

Блог Хранене

Това, което ядете преди и дори след тренировка, може да повлияе на способността на тялото ви да стане по-силно. Тези здравословни опции могат да ви помогнат.

 

 

  •  Протеини: Запълването на чинията с богати на протеини храни преди тренировка може да помогне на тялото ви да изгражда чисти мускули – плюс това ще бъде по-лесно за тези мускули да се възстановят след натоварване.
  • Какво да ядете: кисело мляко, твърдо сварени яйца или протеинови прахообразни продукти, като оризов протеин, протеинов грах, протеини от яйчен белтък или суроватъчен протеин.

 

  • Въглехидрати: Консумирането на храни с въглехидрати преди обработката може да спомогне за стимулирането на освобождаването на инсулин, който при правилно управление може да помогне на здравето и изграждането на фигурата Въпреки това, е хубаво да се запазят умерени количествата преди тренировка.
  • Какво да ядете: Цели плодове (като банани или плодове), овес и сладки картофи.

 

  •  Здравословни мазнини: Здравословните мазнини ви дават енергия и важни витамини и минерали. Подобно на въглехидратите обаче, твърде много мазни храни могат да забавят храносмилането и да направят по-трудно тренирането ви.
  • Какво да ядете: Ядки или масло от ядки, кокосово масло и авокадо.

И какво е най-добре да ядете след тренировката си? Може да бъде много изкушаващо  да си хапнете хубаво след тренировка (в края на краищата сте го спечелили, нали?), но е важно да знаете, че храните, които избирате след като сте напуснали фитнеса, все още могат да помогнат или да навредят на вашия фитнес прогрес. Здравословните протеини и въглехидратните източници след тренировка ще ви позволят да се възстановите по-добре и да имате по-добра последваща тренировка, както и да изградите красиво тяло.

За пост-тренировъчно ястие препоръчваме да се направите смути със суроватъчен протеин на прах и плодове като банани и плодове или да се яде всякаква комбинация от протеини и въглехидрати.Друга опция е да се яде постно месо или риба (като пиле, пуйка, треска и пикша), яйчен белтък, кисело мляко, кафяв или бял ориз, сладки или бели картофи, овес, оризови сладкиши с конфитюр или желе.

Вашият коментар