Строго вегетарианската диета за отслабване на Анджелина Джоли се оказа неуспешна

Блог Диети Хранене

След скорошната премиера на най-новия си филм, Анджелина Джоли споделя, че нейната вегетарианска диета за отслабване не е била полезна за нея и не си е набавяла нужните хранителни вещества с нея. Така рискува дори да увреди здравето си. Всъщност Анджи признава, че обича червено месо, но дълго време е спазвала строго вегетариански режим на хранене.

Какво можем да научим от неуспешното вегетарианско отслабване на Анджелина?

Както всяка диета и тази не може да действа еднакво върху всеки. Така че ако сте любители на месото като Анджи, да станете 100% вегетарианец няма да е удачен вариант за вашето отслабване. Ако искате месо можете да опитате органично месо, от животни хранени с растителна храна.

Според гуруто сред специалистите по растително хранене Джон Робинс, който е и автор на „библията” в тази област, говеждото от хранени с растителна храна животни, защото осигурява повече омега-3 и има по-малко мазнини.

А що се отнася за вкуса, някой хранителни критици също казват, че животните хранени с растителна храна са и по-вкусни. Изводът е, че най-добрата пържола е тази, направена от органично месо и съответно най-полезна за вашето отслабване.

Анджи сподели, че е имала нужда да направи нов и завладяващ филм след раждането, за да бъде отново в действие.

Вегетарианството не винаги гарантира отслабване и здраве

Проучванията сочат, че хората следващи вегетариански начин на хранене поемат по-малко калории и мазнини. Но това не означава, че ако сте решили да отслабнете с вегетарианска диета можете да ядете каквото и когато си поискате. Храните консумирани от вегетарианци също могат да бъда с ниска хранителна стойност и много калории. Веществата, които вегетарианците си набавят по-трудно чрез храната са: желязо, калций, витамин Д, цинк, протеини, витамин Б12.

Изберете вегетариански диетичен план, който включва консумацията на по-малко мазнини и предоставя всички необходими вещества на организма.

Желязо: спанак, леща, боб, зърнени храни

Калций: млечни продукти, соеви напитки, плодови сокове, тофу с калциев сулфат, зеле, броколи

Витамин Д: напитки включващи мляко, соеви напитки, плодови сокове, зърнени храни

Витамин Б12: яйца, млечни продукти, темпех, мисо (направени са от соя)

Цинк: пълнозърнести кълнове (трици), яски, тофу, зеленолистни зеленчуци,

Протеини: яйца, млечни продукти, грах, ядки, семена, тофу, совеи бургери.