Безценни съвети как да се чувствате вечно млади

Блог Полезно

Който е казал „Човек е толкова стар, колкото се чувства” е бил адски прав!

Ако се чувствате по-млади, отколкото изглеждате датата ви на раждане автоматично губи по точки. И за наша радост да се почувстваме в идеална форма никога не е било по-лесно.

След 30-те…

Защитете лицето си

Специалистите съветват всеки ден да използвате крем за предпазване от слънцето, да ядете много цитрусови плодове, богати на витамин С, който спира загубата на колаген в кожата и да използвате крем с ретинол или ретиноид (производни на витамин А) всяка нощ, за да поддържате растежа на клетките.

Грижите се за гърдите си

Да си го признаем – бременност, кърмене или просто гравитация, но гърдите ни не са това което бяха. Един от начините околните да не забележат това е правилно подбраният сутиен. Освен това можете да работите за хубави гърди и във фитнеса – не забравяйте да тренирате и гръдните (пекторалните ) мускули

Останете активни

Да минеш 30-те не означава, че се пенсионираш и влизаш в старчески дом, спомнете си за момичетата от „Сексът и градът“. Дори и да не сте неомъжена красива и преуспяла жена в Ню Йорк това не ви прави недостойни да се чувствате добре и да бъдете активни във всяко едно отношение. Жените се депресират изключително много, когато преминат 30-те , двойно повече от мъжете. Един от начините да се преборите с този проблем е да приемате достатъчно витамини. Правилното хранене е ключов момент в борбата с меланхолията през този период – мъчени продукти, бобови култури яйца и не забравяйте най-вече усмихвайте се 0 винаги и по всяко време, с повод и без повод!

След 40-те…

Спете повече

След навършването на 40 години при жените все по-често се наблюдават проблеми със съня, които водят до множество други неразположения. Вината за това е в хормоналните промени, които настъпват през този период, предшестващ менопаузата – 5-10 години преди настъпването й. Добрата новина е, че с повече почивка и отпускане, тези проблеми могат да намалеят до минимум. А когато човек е отпочинал се чувства по-млад и енергичен. Освен лягането в по-ранен час, специалистите съветват да се приемат хранителни добавки с магнезий. Създайте си навика да ядете бадеми – те са богати на магнезий.

Победете килограмите

След 40-те метаболизмът неизменно се забавя, а от там следват и неприятности с трупането на повече килограми. Това може да се избегне като промените начина си на хранене и тренировките си. 20 минути 5 пъти седмично е добър вариант според специалистите .

Тренирайте ума си

С годините човек помъдрява, но това е друга история. Изследванията показват, че хората, които редовно тренират паметта си два пъти по-рядко страдат от загуба на паметта и деменция в по-напреднала възраст. Най-елементарното нещо, което можете да направите е да чете книга или да решавате кръстословица.