Американците не отслабват правилно

Блог

Повече от 2/3 от американците в работоспособна възраст се опитват да отслабнат. Според ново проучване, публикувано в Журнала на американската медицинска асоциация, обаче начинът, по който се опитват да постигнат или запазят желаното тегло е неефективен.

Проучването открива, че прекалено малко американци комбинират препоръчвания диетичен план с минимум 150 минути физическа активност на седмица, за да отслабнат ефективно.

Резултатите от проучването са базирани върху телефонна анкета проведена сред 107 804 души. Ръководена от Центъра по превенция и контрол на заболявания, анкетата показва, че 64% от мъжете и 78% от жените се опитват да отслабнат или да поддържат теглото си.

Но става ясно и, че само 20% от хората комбинират правилния диетичен план с пропорционалното количество упражнения. Прекалено малко хора изобщо комбинират двата метода за отслабване, а по-малко от половината мъже и жени правят препоръчителните упражнения.

Американците стават по-разумни по отношение на храненето!

Въпреки че, американците са сочени като една от най-затлъстяващите нации, проучванията сочат, че в последно време обитателите на САЩ са станали по-съвестни и по-разумни що се отнася до храненето. Това сочи телефонна анкета наречена „Анкета за здравето и диетите”, проведена сред повече от 2500 души, поръчана от Food and Drug Administration.

Според анкетата, все повече хора четат внимателно етикетите на всички храни, които купуват за първи път. Има сериозно увеличение и сред хората, които са наясно за връзката между правилното хранене и сърдечните заболявания – ръстът е 8% в сравнение с 2002 година.

През същата година, анкета показва, че само 53% от американците знаят за вредното влияние на нездравословните мазнини върху сърцето. Последните данни сочат, че този процент се е увеличил до 62.
54% от анкетираните закусват редовно, 8% – никога, а 86% вечерят всеки ден. 1 % казват, че винаги пропускат вечерното хранене.

Любопитен е фактът, че по-малко от половината американци вярват на информацията подадена от производителя върху етикетите на храните.