Разделете се с килограмите – топ 6 изгарящи мазнини храни

Блог Полезно Хранене

Редовната диета е важна, но и скучна. Нещо по-важно е да ядете храни, които забързват метаболизма и по този начин горите много повече калории.

Канела

Без да навлизаме в подробности  защо и как помага, добавете 1/4 до 1 чаена лъжичка от тази подправка на нещо, което ядете всеки ден – овесени ядки или кисело мляко – помага на кръвната захар да попадне в клетките, за да се използва за енергия и така по-малко се съхранява под формата на мазнина.

Зелен чай

Една съставка – кофеин, той е стимулант, който повишава сърдечната ви честота и принуждава вашата система да изгаря калории по-бързо. Плюс това, зеленият чай съдържа катехини, вещества, които според някои експерти помагат за изгаряне на коремните мазнини. Пиите по 2-3 чаши на ден и ще усетите разликата.

Кисело мляко

Да, млекопроизводството има лоша репутация заради многото калории, но киселото мляко, както с ниско съдържание на мазнини, така и обикновеното, съдържа пробиотици: „приятелски“ бактерии, които ( предполагат предварителните проучвания), всъщност могат да намалят количеството мазнини, които тялото ви поглъща.

Кафе

Отново, кофеинът има важно значение за метаболизма ви. Той задейства липолизата, която помага за разграждането на мазнините. Една до две чаши на ден е идеалното количество.

Люти чушки

Често се срещат в големи количества в гореща салса, както и в много тайландски, индийски и китайски къри ястия. Тези чудесни храни са натъпкани с метаболитно-стимулиращо съединение, наречено капсаицин, което придава огнена аромат на лют червен пипер. В допълнение, капсаицинът повишава до известна степен телесната ви температура, което забързва метаболизма ви, за да изгори излишните мазнини бързо.

Пиле и риба

Всъщност  за тяхното храносмилане е нужна повече енергия и така  тялото ви изгаря повече калории, усвояващи и метаболизиращи протеина, отколкото при разграждането на въглехидрати и мазнини. Консумирането на няколко порции чист белтъчини, като пилешко, риба и тофу, всеки ден може да помогне на метаболизма ви да се забърза.

Вашият коментар