dieti

Пакет от 6 – 6 начина за 6 коремни плочки в 6 седмици

Блог Полезно

Едно от най-големите желание на всеки, който тренира е да има коремни плочки, по възможност 6 на брой. Следните 6 прости съвета ще ви помогнат да получите твърди и оформени коремни плочки.

  1. Диета

dietiПротеините са от съществено значение като част градивните елементи на нашето тяло. Те са необходими в нашата диета, за да изградим коремните мускули. Силно се препоръчва приемът на протеини да е най-малко 1,5 грама на килограм телесно тегло, 10 калории на килограм телесно тегло.

Това е много по-ниско от нормалното приемане на калории, но ще премахне всяка нежелана мазнина, покриваща корема ви. Докато тази диета ви насърчава да намалите приема на мазнини, все още трябва да приемате определено количество, за да функционира нормално тялото ви.

Въглехидратите, въпреки че са от съществено значение за енергията, трябва да се поддържат ниски и трябва да се ядат само около тренировка.

  1. Тренировка с тежести

trenirovkiКолкото повече мускули имате на тялото си, толкова повече калории изгаряте. Важно е да направите тренировка за съпротива, да ограничите загубата на мускулна маса, като същевременно намалите приема на калории.

Тренировката с тежести е също толкова важна, колкото сърдечно-съдовите упражнения. Без такава може да загубите мускулна маса, включително мускулите на корема.

 

  1. Хапвайте по-малки вечери

hapvaneГолемите ястия не са добра идея, особено за вечеря, когато искате да намалите теглото си.

След вечеря, само няколко часа преди лягане, хората обикновено не правят много упражнения, затова тялото има тенденция да изгори по-малко енергия. По-полезно е да се ядат по-малки порции и нискоенергийни храни вечер.

 

  1. Не пропускайте закуската

zakuskaСредностатистическият човек често пропуска закуската, поради редица причини, като например ограничения във времето. Една от вредите от прескачането на закуската е това, че се консумира огромен обяд, тъй като тялото ви не е имало нищо през последните 12 (или повече) часа. Все пак закуската е най-важното хранене на деня. Дори ябълка или кисело мляко е по-добре от нищо. В идеалния случай закуската ви трябва да е най-голямото хранене на деня, обяд второто и най-малкото вечерята.

 

  1. Поддържайте метаболизма си

metabolizamЯденето на едно малка порция на всеки три часа, в които сте будни няма да ускори метаболизма ви, но ще го поддържа.

 

 

 

 

  1. Пийте повече вода всеки ден

vodaКогато целта ви е да загубите мазнини е важно дая не забравяте, че жаждата е много по-слаб стимул от глада. Ако постоянно се чувствате гладни след хранене, не мислете веднага, че трябва да ядете повече. Може просто да сте жадни!

Вашият коментар