Компоненти на предизвикателството наречено отслабване

Блог Полезно

komponenti na otslabvanetoАко искате да отслабнете или да изгорите мазнини, то това е предизвикателство, чрез което можете да се научите на съвсем различен начин на живот. А ако имате и желание да промените живота си, навиците си за хранене, упражнения, то със сигурност ще успеете да постигнете целта си.

Ето какво трябва да съдържа всяко здравословно предизвикателство за загуба на тегло (и всеки здравословен живот!) Трябва да включва:

Увеличаване на приема на вода

Водата е един от най-важните компоненти на здравословна загуба на тегло, както и здравословен живот. Водата помага да се отървете от токсините, да стимулирате изгарянето на мазнините, да намалявате излишната вода и да продължавате да тренирате.

Трябва да консумирате поне 2 литра вода на ден, за да сте здрави!

Намаляване на приема на захар

За да имате здраво тяло и здравословен живот, ще трябва да намалите захарта. Захарта увеличава телесните мазнини, забавя метаболизма ви и дори може да доведе до сериозни здравословни проблеми. Изкуствените захари не са по-добри – всъщност те са по-лоши за теб!

Здравословна диета за отслабване ще ви принуди да намалите захарта (както естествена, така и рафинирана) и това е навик, който е хубаво да ви стане постоянен.

Увеличение на тренировките

Един основен компонент на всяко предизвикателство за отслабване са тренировките. Без тях никога няма да изгаряте мазнини. Можете да отслабнете, като ядете по-малко, но теглото, което ще загубите, ще бъде мускулна маса. За да се отървете от мазнините, трябва да:

Работете върху всички мускули в тялото си не по-малко от веднъж седмично. Фокусирайте се върху цялото тяло!

Извършвайте сърдечно-съдови упражнения. Това включва бягане, колоездене, джогинг или катерене по стълби.

Здравословна диета

Какво включва здравословна диета?

По-малко въглехидрати. Нежеланите въглехидрати (бял ориз, хляб и брашно, картофи и тестени изделия) вероятно ще бъдат премахнати от вашата диета, но вероятно ще ограничите приема на дори здравословни въглехидрати (плодове, пълнозърнести храни, овес и др.).

Повече здравословни мазнини. Трябва да ограничите наситените мазнини и да намалите транс-мазнините в  диетата си, но повечето предизвикателства, свързани със загуба на тегло, спомагат за потреблението на здравословни ненаситени мазнини – които идват от кокосови орехи, зехтин, авокадо, ядки и риба.

Още протеини. Протеинът е ключовата съставка за вашата загуба на тегло! Протеинът ви помага да изградите мускули, насърчава изгарянето на мазнините и ви помага да запълвате между храненията. Ако целта ви е да изгаряте мазнините и да влезете във форма, трябва да добавите много протеини към менюто си.

Можете да получите протеин от естествени източници (като пиле, говеждо месо, яйца, риба или бобови растения) или можете да вземете протеинов прах, за да получите концентрирана доза от аминокиселини. Така или иначе, вие се нуждаете от повече протеини!

Чрез комбиниране на тези четири неща (повече вода, по-малко захар, повече упражнения и добре балансирана диета), вашето предизвикателство за изгаряне на мазнини ще ви помогне да се отървете от тези излишни килограми!

Ако можете да направите тези четири неща част от ежедневието си, ще държите излишните килограми на разстояние и овладеете изгарянето на мазнините. А това са умения, които ще притежавате до края на живота ви!

Вашият коментар