Вкусни тайни за отслабване

Блог Хранене

Помните ли как преди 11 месеца си обещахте тази година да постигнете отслабване?

Ако все още не сте изпълнили това обещание към себе си, вижте кои храни могат да ви помогнат.

Увеличете силата, с която тялото ви изгаря мазнините като ядете повече храни, които помагат на черния ви дроб да функционира по-добре и ви помага за отслабване. Не забравяйте, че черният дроб е основният орган, който спомага за повишаване на метаболизма и изгарянето на мазнини.

  1. Зеленолистни зеленчуци – спанак, маруля и всички останали зеленолистни зеленчуци, за които се сетите са чудесен източник на фибри и други хранителни вещества полезни за отслабване. Високата концентрация на витамини и антиоксиданти помага да се справим със силния глад, предпазва ни от сърдечни заболявания и други здравословни проблеми.
  2. Лют пипер – тази пикантна подправка намалява рискът от производството на излишен инсулин в организма като повишава метаболизма и намалява кръвната захар, преди излишният инсулин да се превърне в излишни мазнини.
  3. Овесена каша – овесът спада към т.н сложни въглехидрати, които се смилат по-бавно и ни държат сити по-дълго. Освен това намаляват желанието ни да консумираме твърде мазни храни и ви помага да постигате отслабване.
  4. Канела – 1/4 ч.л канела повишава метаболизма 20 пъти. Това е доста добър аргумент в полза на ароматната подправка.
  5. Бобови култури – най-добрият източник на фибри, а фибрите са чудесни за доброто храносмилане. Изофлавоните, които се намират в соевите храни помагат за разграждането на складираните мазнини.
  6. Лук и чесън – това динамично дуо съдържа фитохимикали, които разграждат натрупаните в тялото мазнини, понижават холестерола, убиват вирусите и гъбичните инфекции.

7. Куркума – популярната подправка, която се използва широко в Индийската кухня, е незаменим източник на бета каротин, антиоксидант, който помага на черния дроб да се бори със свободните радикали. Добавяйте по малко куркума към ястията си и се наслаждавайте на успешното си отслабване.