santimetur

Някои трикове за отслабване

Блог Полезно

По-добре от всяка ограничителна диета е да се направи генерална промяна в режима. Не е нужно от раз да променяте всичко. Достатъчно е да променяте постепенно някои малки неща. Така в един момент ще видите, че това ще направи живота ви по-лесен и диетата ви по здравословна, по-смислена и стабилна.

Как да отслабнете

– Създавайте си дневник за хранителните стойности. Напишете точно какво ядете и пиете. По този начин можете да видите колко скрити калории приемате с храна и напитки.

-Проверявайте теглото си веднъж седмично.

– Отделете достатъчно време, за да ядете. Съзнателно яжте и дъвчете добре, защото добре сдъвканата храна е полуразградена.

– Обърнете внимание и отделете време за достатъчно движение. Редовните тренировки (2-3 пъти седмично) трябва да бъдат основен компонент на всяка програма за намаляване на теглото. Способностите за спортуване като плуване, ходене, колоездене, туризъм, бягане и др. са особено подходящи. Спорта, който е подходящ за вас, зависи и от наднорменото ви тегло. Посъветвайте се с вашия лекар, кой спорт ви пасва най-много.

Изумителни трикове за отслабване

– Ако е необходимо, хапвайте малки закуски, за да избегнете силни атаки на глад.

– Възползвайте се от сезонните плодове и зеленчуци, така че менюто ви ще бъде по-разнообразно.

-Избирайте ястия и напитки внимателно, докато сте на гости / ресторанти. Насладете се и ограничавайте приема на калории на следващия ден.

– Не позволявайте диетите или хранителните тенденции да диктуват какво трябва да ядете. Слушайте сигналите на тялото си.То ви казва кога сте гладни, кога сте жадни, кога сте похапнали достатъчно или кога се нуждаете от храна. Само защото вашите приятели са премахнали пшеница, лактоза или въглехидрати от менюто си, не означава, че е нужно да го направите и вие. Всеки има своя индивидуална диета.

– Да се откажеш от вкусните неща в живота не е забавно – затова: Ако искате шоколад – хапнете. Разбира се, не всеки ден и не цял. Но от време на време едно парченце няма да навреди на никого.