Как да стимулираме метаболизма си?

Блог Полезно

Един перфектно синхронизиран метаболизъм доставя на организма всичко необходимо, извежда токсините и шлаките извън тялото със скоростта на светлината. Бавно, но сигурно намалява телесното тегло и оставя чувство на лекота. Но метаболизма може да работи правилно, само ако му създадете необходимата среда и му доставяте нужните вещества.

Благодарение на метаболизма сме изпълнени с енергия (топлина) и може също така да създава (расте, увеличава или регенерира) телесното вещество и да поддържа функционирането на тялото ни.

Следващите методи включват само няколко, но много важни промени в начина на живот и режима на хранене. Но са изключително лесни за включване в ежедневието. Техният ефект е почти поразителен.

Стимулирайте метаболизма с вода

voda

Само с помощта на чиста вода тялото ви може да неутрализира ежедневно всички токсини от околната среда, метаболитни токсини и много други замърсители от нашата околна среда. Тъй като задръстването с всички гореспоменати вредни вещества е една от основните причини за много неизправности в организма и може да доведе до много заболявания. Стимулирането на метаболизма, за да се избегне съхранението на токсини и шлаки е една от най-важните стъпки по пътя към интензивно здраве.

Стимулирайте го със спортни занимания

По-конкретно  можете да стимулирате метаболизма си лесно, като се опитвате да приемате толкова калории, колкото са нужни на тялото ви. Ако то се чувства свободно от непрекъснатото безмислено горене на излишни калории, ще бъдете по-енергични и ще можете да тренирате всеки ден.

Разтворими влакна

Като селективно избирате вашата храна можете да стимулирате интензивно вашия метаболизъм. Изберете храни с висока хранителна стойност. Колкото по-високо хранителна стойност (богата на хранителни вещества) има храната, толкова по-ниско е съдържанието на калории.

Органично кокосово масло

kokosovo maslo

Кокосовото масло и по-специално това от органичен произход съдържа мазнини (познати като средни триглицериди), които на практика не се задържат в организма. А дори напротив – имат способността да понижават холестерола, помагат за абсорбирането на калций и магнезий и не на последно място осигуряват на тялото ви първокачествена енергия, като по този начин стимулират активно метаболизма.