zakuska

Искате ли да бъдете в по-добра форма?

Блог Полезно Хранене

Опитайте този лесен, но мнофо ефективен режим!

Преди закуска: Преди изобщо да започнете да си мислите за закуска е най-добре да изпиете чаша студена вода с изтискан 1 лимон в нея. Пиенето на празен стомах детоксикира тялото от токсини и забързва метаболизма.

predi zakuska

Сега, половин час след като сте изпили чашата си вода е време за закуска.

Закуска: Това, което трябва да хапвате са плодове. Който и да ви казва, че е здравословно да се консумират плодове през целия ден, не е прав. Истината е, че най-доброто време да се консумират плодове е сутрин, когато захарите от плодовете ще преминат през тялото ви по най-добрия начин. Можете да вземете два грейпфрута, две яълки, два портокала, две круши или каквото предпочитате и да добавите шепа сурови ядки към тях. Така ще получите перфектната засищаща закуска.

zakuska

Обяд:  За обяда можете да си приготвите 1 пилешка или тележка пържола. Трикът е да избягвате хляба на обяд и да изпиете 2 чаши кисело мляко. Преценете количесвтото на гарнитурата си и внимавайтес мазнините в салатата си. Най-добре е да консумирате малко зеленчуци като гарнитура към месото си на обяд.

obyad

“Snack” време: Няколко часа след обяд е време за бърза закуска за подкрепа или така наречените “snacks”. Но вместо да консумирате чипс и шоколад, направете си свежа сезонна салата с малко сол и зехтин и сте готови.

Вечеря: Вечерята е вашето последно основно ядене за деня. Най-важното условие е, че трябва да вечеряте преди 18:00 часа. Вашата вечеря е 2 твърдо сварени яйца и зелена салата или салата от краставици с малко зехтин.

vecherya

Сега трудната задача е да устоите от 18:00 часа до лягането ви. Ако през деня сте консумирали правилно протеини и достатъчно хранителни вещества, то няма да имате никакъв проблем.

След вечеря:  Пригответе си 1 литър вода с 4 пакетчета зелен чай и го изпиите преди лягане. Не трябва да го изпивате наведнъж, а е по-добре да го разпределите в часовете докато си легнете.