dieta spored kruvnata grupa

Хранене и диета според кръвната група

Блог Диети Хранене

Безспорен факт е, че спазвайки една и съща диета хората отслабват различно. Факторите – възраст, афинитет към движенията и спорта, нервна система, начин на живот имат значение, а най-вече: наследствеността и гените, които контролират биохимичните процеси в органиизма, а те от своя страна теглото, са различни при всеки един.

В последните години специалистите търсят причини за различията в теглото, напълняването и отслабването във връзка с кръвните групи. Ето до какви изводи са достигнали и какво препоръчват:

Кръвна група 0:

Изследванията сочат, че за хората от тази кръвна група е валидно, че биха натрупали излишни килограми ако прекаляват с хляб, тестени изделия, зърнени и бобови храни, но не биха напълнели от месо, ако водят активен двигателен живот.

Подходящи храни:

морските продукти, пъстърва, костур, сьомга, скумрия, черният дроб и месото. Препоръчително е да ползват зехтин.

Неподходящи храни:

по-трудно усвояват млечни продукти, затове е добре да ги ограничат. Не е подходящ бял хляб, макарони, кус-кус. Oт зеленчуците неподходящи са патладжани, гъби, зеле, картофи, царевица, маслини, а от плодовете – горски ягоди, пъпеши и цитрусови плодове.

Кръвна група А:

Това са хората – вегетарианци. При тях килограми се трупат от млечни продукти, месо, боб и царевица ако прекаляват с тях. Подходящи за тях са риба – сьомга, пъстърва, скумрия, пилешко месо. От млечните продукти – кисело мляко, кашкавал, айран.

Подходящи:

бобовите растения – грах, зелен боб, леща, от зърнените – ориз, пшеничен и ръжен хляб, макарони и спагети. Всички плодове и зеленчуци с малки изключения са техни съюзници за здраве и добра фигура.

Неподходящи:

от зеленчуците – патладжани, зеле, чушки, картофи, не се препоръчва доматен и портокалов сок.

Кръвна група B:

Тези хора са свързани с млякото и млечните продукти, които са най-добрите за тях. Те напълняват от царевица, леща, жито, фъстъци.

Подходящи храни:

от месата – овнешко, заешко, агнешко. Рибните продукти също са добри за тях. Добре е да ползват зехтин. Всички плодове са дар за тях, с изключение на фурмите.

Неподходящи:

птиче месо, грах, леща, бял хляб (най-добре е да се замени с пшеничен).

Кръвна група АB:

Тези хора трупат килограми най-бързо от фасула, семената, царевицата, пшеницата и червеното месо.

Подходящи храни:

меса – заешко, пуешко, агнешко, морски дарове – риба тон, сьомга, пъстърва, скумрия, щука. Позволени са яйцата и нискомаслените млечни продукти. Нямат проблеми с хляба, с ориза. Всички зеленчуци са добри за тях, с изключение на гъбите. От плодовете могат спокойно да хапват грозде, вишни, ананас, смокини, лимони, киви.

Неподходящи храни:

червено месо, царевица, банани, гъби от които натрупват килограми.

dieta spored kruvnata grupa