otslabvane s sushi

Диета за отслабване със суши

Блог Диети

Отслабването със суши е част от едно ново движение в методите за отслабване, което предлага много предимства на желаещите да стопят килограми.

Сушито е много подходящо за отслабване

Сушито е много полезен продукт, богат на аминокиселини, минерали, витамини, йод и мастни киселини, както и много други полезни вещества. Тези оризови ястия, риба и морски дарове, зеленчуци и водорасли, не само са изключително вкусни, но и имат неизброими ползи, една, от които е, че могат да станат основа на диета за отслабване.

Диетата за отслабване със суши е нискокалорична и не трябва да се прилага, ако страдате от хронични заболявания.

Ако нямате здравословни проблеми като язва, гастрит и алергии, можете много бързо да редуцирате теглото си.

До колко здравословна е диетата със суши?

Въпреки че е нискокалорична, диетата за отслабване със суши ще ви поддържа сити. Например едно суши с риба тон съдържа едва 73 калории – 3,67 г протеини, 14,74 г въглехидрати и о,19 г мазнини. Суши със сепия съдържа 71 калории – протеини -1,8 грама, 14,74 грама въглехидрати и 0,15 грама мазнини.

otslabvane s sushiОризът е много добър източник на комплексни въглехидрати и фибри. Въглехидратите осигуряват енергия, фибрите подобряват храносмилането. В допълнение към това, съдържа много калий, което спомага за регулиране на кръвното налягане и неутрализира ефекта на солта върху тялото.

Специалистите в областта на диетологията смятат сушито са добре балансирана, здравословна храна, поради съдържанието на много полезни вещества, които обикновено се губят при термична обработка.

 

Меню при диета за отслабване със суши:

Важно е да ядете различни видове суши през деня, без да ги повтаряте.

Закуска: 5 ролца суши;салата от екзотични плодове – манго, киви, ананас

Обяд: 8-10 ролца суши; зелен чай

Вечеря: 4-6 ролца суши, плод

Важно е да пиете много минерална вода и зелен чай. Диетата не трябва да продължава по-дълго от 3-5 дни, защото е моно-диета, а тялото бързо се уморява при подобни диети поради еднаквите вещества, които се приемат. Освен това рискът от провал е по-голям.

За 3-5 дни можете да отслабнете 2-3 килограма.