prostranstvo

7 начина да тренирате удома, дори и да е последното нещо, което искате да правите

Блог Полезно Тренировка

Ако стигнете до фитнеса това е половината от битката. Но не би ли било доста по-лесно просто да елиминирате тази половина и да тренирате в уюта на собствения си дом?

И въпреки, че дома ви е много демотивиращ  с дразнители като телевизора, дивана и т.н.,  то трябва да намерите сили в себе си и да устоите. Ето и 7 начина, които ще ви бъдат полезни.

  1. Намерете своята дигитална мотивация.

Най-важното нещо, което можете да направите е да създадете  рутина, която да ви радва да правите удома. Отделете малко време, помислете за видовете дейности, които ви харесват, а след това направете проучване. От фитнес приложенията  до уебсайтове с видеа, които превръщат телефона ви в личен треньор. Има много начини да получите напътствия, мотивация и разнообразие. С малко интернет проучвания и много желание, лесно можете да намерите упражнения, които ще работят за вас.

  1. Записвайте си.

zapisvaite siСпомняте ли си, че трябва да отидете на зъболекар или за онази седмична среща, ако не го добавите в календара си? Вероятно не. Същото се отнася и за тренировките. Трябва да ги третирате като важни срещи, като по този начин няма да ги пропускате.

 

 

 

  1. Обособете пространството си.

prostranstvoНе е изненада за никого – домът ви не е фитнес зала и това малко усложнява нещата около вашите тренировки. Ако пък имате фитнес удома, то тогава сте късметлии. Но в останалите случаи трябва просто да обособите пространство за тренировки, независимо дали това значи да преместите някоя мебел с 2 см, за да може да се побере килимче за йога или да приберете вечно разпънатата  маса за гладене предната вечер, за да нямате извинения да тренирате на сутринта.

 

 

  1. Преоблечете се.

В днешно време е напълно нормално да носите фитнес дрехи навсякъде. Възползвайте се от тенденцията и си обличайте дрехите за упражнения при всяка възможност. Проучвания показват, че това може да ви мотивира да тренирате и когато дойде момента за тренировка, дори няма да имате нужда от подготовка.

  1. Бъдете в публичното пространство.

Бъдете с телефона в ръка, но преди да пишете се замислете, колко пъти след като сте споделяли публично тренировъчните си планове, те наистина са ставали реалност? Ако наистина искате да постигнете успех, дръжте идеите си за себе си, но споделяйте в интернет винаги, когато имате напредък. Ще получите още по-голямо удовлетворение, след като вече стенаправили нещо за себе си.

  1. Награждавайте се.

nagradaДобре е да използвате малки награди след тренировка, за да се мотивиратте. Ако не всеки път ви се хапва морков, то не е проблем от време на време да хапвате нещо по-нездравословно (с мярка), за да има все пак баланс. Ако пък не искате наградата да е от хранително естество, то може да си подарите нов чифт маратонки, като имате изпълнен целия месечен тренировъчен план, например.

 

 

  1. Опитайте половината.

Когато тренирате удома, това може да е нещо много разейващо. И когато се случи да не сте в кондиция по-добре направете половината упражнения на тези, които обикновено правите, отколкото изобщо да не тренирате. По този начин ще запазите форма и все пак ще сте тренирали. Най-важното е да не прекъсвате ритъма на тренировките, за да останете мотивирани.

Най-добрият начин да се мотивирате да работите вкъщи е да откриете рутина, на която наистина да се наслаждавате, така че да не усещате като работа тренировката удома. След това положете усилия да контролирате колкото се може повече фактори, за да постигнете успех и да го направите навик. Разбира се, дивана изглежда много по-добре, когато се приберете  удома след дълъг ден.  Но потъвайки в него,  след като сте го заслужили, ще се почувствате многократно по-добре.

Вашият коментар