Моркови

6 храни, които можете да похапвате преди лягане, когато искате да отслабнете

Блог Полезно Хранене

Искате да свалите няколко килограма? То тогава трябва да обърнете внимание какво хапвате час-два преди лягане. И преди да посегнете към вредните храни, погледнете тези идеи за храна, която няма да ви навреди.

Резенчета ябълка с фъстъчено масло – Доказано е, че ябълките помагат за загуба на тегло и засищат глада. Можете да добавите лъжица натурално фъстъчено масло за малко повече разнообразие и вкус.

Резенчета ябълка с фъстъчено масло

Банани – Бананите са пълни с фибри и засищат глада. Също така като допълнение – ще помогнат за по-добър и качествен сън, тъй като са богати и на магнезии.

Банани

Резенчета пуешко филе – Пуешкото месо е богато на триптофан – това е аминокиселина, която е жизнено важна за човешкия организъм и води до сънливост. Затова хапването на няколко парчета пуешко месо преди сън е чудесно решение за засищане на късния глад.

Резенчета пуешко филе

Купа с овесени ядки – Овесените ядки са пълнозърнести и поради този факт са добри за храносмилателната система. Съдържат въглехидрати и са с ниска калоричност.

Купа с овесени ядки

Обезмаслено кисело мляко – То е с ниска калоричност и е лесно за храносмилане. Също така има натурално съдържание на триптофан, което ще помогне за добър сън.

Обезмаслено кисело мляко

Моркови – Те са хранителни, без мазнини и с ниска калоричност. В плюс е, че хрупането им ще утоли глада ви.

Моркови